Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"TV4 mot rekordvinst"

Publicerad: 19 November 2008, 09:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

TV4s resultat i år landar enligt Veckans Affärer på 750 miljoner kronor.


Veckans Affärer har granskat sina ägare Bonnier och kommit fram till att koncernens resultat i år uppgår till 1,4 miljarder kronor. Det är en kraftig minskning från förra årets 2,4 miljarder.

Runt 1,2 miljarder av vinstprengarna kommer från TV4 och finska kanalen MTV3. TV4s vinst blir enligt Veckans Affärer 750 miljoner kronor. För 2007 var siffran 628 miljoner.

Annonsörernas investeringar i tv brukar bromsas under en lågkonjunktur. Jan Scherman har tidigare sagt till Dagens Media att kanalen måste bli mindre beroende av försäljning av reklamutrymme i framtiden. Köpet av C More och dess betal-tv-kanaler Canal Plus, är ett steg i det ledet.

Till Veckans Affärer säger Jan Scherman:

- Vi har några olika handlingsplaner om konjunkturen skulle falla hårt. Men vi kommer fortsätta att göra stora inköp. I år lade vi en miljard kronor på rättighetsköp. Nästa år gör vi lite större programinvesteringar än vad vi gjort i år.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.