Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV4 lanserar mobilkorrar i Nyhetsmorgon

Publicerad: 27 Januari 2009, 07:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:23

I morgon börjar vanliga medborgare, beväpnade med videomobiler, rapportera in storys från sin hembygd till TV4s Nyhetsmorgon. Elva mobilkorrar har handplockats för uppgiften.


- Vi vill ha in vanliga svenskar i själva sändningen, det är själva grundidén. De kan ta den lokala temperaturen i olika frågor, rapportera om något händer på orten eller helt enkelt leverera egna stories, säger Mattias Hägerlund biträdande chef på Nyhetsmorgon.

TV4 är inte först med att testa medborgarreportrar. Tidningen Metro gjorde ett försök år 2006 som slutade med fiasko. Det projektet skrotades efter att artiklar från andra medier började dyka upp på Metro med nya bylines.

TV4:s lokalkorrespondenter har heller ingen journalistisk utbildning, men det är inget som TV4 anser vara problematiskt.

- Det är egentligen fel att säga att de rapporterar, eftersom det då låter som att de gör en journalistisk produkt. Så är det inte. Lokalkorrespondenterna ska helt enkelt fungera som folkets röst.

Lokalkorrarna ska spela in sitt material med 3G-mobiler.

- Det här är första gången som det görs i ordnade former. Det känns spännande.

På följande orter sitter lokalkorrarna:

Luleå, Östersund, Njurunda, Orsa, Säffle, Skövde, Strömstad, Klintehamn, Frillesås, Katrineholm, Eslöv.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.