Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV4 i namnbråk med MTG

Publicerad: 24 januari 2007, 08:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:12

MTG lanserar reklamkanalen TV4 i Norge. Det accepterar inte TV4 i Sverige. "De gör ett intrång i vårt varumärke", säger TV4s informationsdirektör Göran Ellung.


Dagens Media har tidigare berättat att MTG ska starta tv-kanalen TV4 i Norge.

Nu rapporterar norska medier att TV4 i Sverige och MTG har hamnat i bråk om kanalens namn.

TV4, som har ett nära samarbete med norska TV2, tycker att MTG stjäl deras varumärke, uppger Dagens Næringsliv, Propaganda och Kampanje.

Göran Ellung, informationsdirektör på TV4, säger till Dagens Media att TV4 och MTG ska förhandla om frågan i början av februari.

- Vi menar att MTG gör det här med uppsåt och att de gör ett intrång i vårt varumärke, säger Göran Ellung.

Göran Ellung säger att TV4 sedan 15 år tillbaka är ett inarbetat varumärke i Norge. Dessutom har TV4 ansökt om registrering av varumärket TV4 i Norge.

- Oavsett om varumärket är patenterat eller inte gör MTG ett intrång i varumärket. Eftersom vi befarar att de nu kommer att marknadsföra sig som TV4 vill vi föra upp den här frågan.

TV4 uppges också ha planer på att exportera TV4 till Norge och andra marknader?

- Vad gäller våra nya kanaler så ligger det en pannordisk idé bakom. Vi har redan startat TV4 Fakta och TV4 Film i Finland.

MTGs programdirektör i Norge, Trygve Rønningen, säger till norska medier att MTG har valt namnet med utgångspunkt i MTGs norska radiokanal P4.

MTGs norska TV4 ska enligt planerna lanseras under sensommaren 2007.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.