Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV4: "Hästens garantier är en efterhandskonstruktion"

Publicerad: 13 Februari 2009, 09:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:22

Kalla Fakta slår ifrån sig kritiken från Hästens. "Hästens garantier upprättades efter att programmet sändes", säger Kalla Faktas redaktör Johan Åsard.


Sängtillverkaren Hästens anklagar TV4-programmet Kalla Fakta för att felaktigt påstå att Hästens hemlighåller dokument om sina dunleverantörer.

Men Kalla Fakta tillbakavisar kritiken. Enligt redaktionschefen Johan Åsard har Hästens ingen djurskyddspolicy, och de garantier som kommit från Hästens dunleverantörer upprättades i efterhand. Därför saknar de trovärdighet, menar han.

- Vi fick fax från Hästens leverantörer i Kina, med överstrukna namn, där de garanterar att de använder dun från döda fåglar. Faxen är identiskt utformande, vilket tyder på att det är Hästens själva som har skrivit dem, säger Johan Åsard.

Enligt datumstämpeln är dokumenten upprättade efter det att Hästens hamnade på Kalla Faktas lista.

- Faxen var ett försök att rädda situationen i efterhand. I Hästens code of conduct står det inte ett ord om djurskyddspolicy, och det är det avgörande, säger Johan Åsard.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.