Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV4 drog tillbaka erbjudande till Schyman om tv-reklam

Publicerad: 4 maj 2009, 03:46
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:27

Feministiskt Initiativ fick ett erbjudande från TV4 om att sända politisk tv-reklam. Det drog man sedan tillbaka. "TV4:s beslut verkar inte var speciellt välgrundade", säger FI:s pressansvarige Veronica Svärd till P1 Medierna.


TV4:s beslut om att öppna för politisk reklam fortsätter att vålla debatt. Initialt fick kanalens erbjudande om kraftigt rabatterad reklamtid ett ljummet mottagande då oppositionen sa direkt nej medan alliansen verkade tveka. Några som dock ville vara med var Feministiskt Initiativ, som även dem fick ett mejl från kalanen. Men ett par dagar senare tog TV4 tillbaka sitt erbjudande, berättar Veronica Svärd för Medierna.

- Deras beslut verkar inte var speciellt välgrundade, säger hon.

Då hade nämligen TV4 beslutat sig för att endast riksdagspartierna skulle få vara med. Men efter att junilistan påpekat att man är det tredje största svenska partiet i Europaparlamentet fick TV4 ändra sig - igen. Junlistan släpptes in. Men inte FI. Veronica Svärd tror att det hela handlar om att TV4 vill stänga ute Sverigedemokraterna, som också reagerat negativt på att de inte får ta del av TV4: erbjudande.

- Man säger inte tydligt att vi stänger ute FI från den demokratiska processen utan det handlar om att man inte vill ha med Sverigedemokraterna. Vi hoppas att de ska ändra sitt beslut så att FI får vara med, säger Veronica Svärd till Medierna.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.