TV4-chef hotar stämma Skurk

I en krönika anklagar Skurks redaktionschef Dick Sundevall en chef inom TV4-Gruppen för att ha fixat "hasch och strippor" till fester. Nu hotar TV4-chefen att stämma tidningen för grovt förtal.

Det är i senaste numret av tidningen Skurk som Dick Sundevall - som tidigare nominerats till Stora journalistpriset - anklagar TV4-chefen för att ha fixat strippor och hasch till fester.

Under vinjetten "En personlig betraktelse", med rubriken "Svensk langare - TV4-chef fixade hasch och strippor", skriver Dick Sundevall bland annat:

"När NN läste statskunskap på universitet var det han som fixade strippor och hasch till festerna. Om den uppgiften var felaktig, skulle NN kunna stämma mig och Skurks ansvarige utgivare för förtal. Men det kommer han inte göra, för han vet att det finns en hel hög med vittnen".

Bakgrunden till anklagelserna är att Dick Sundevall är mycket kritisk till TV4:s agerande i samband med programserien "Svensk Maffia" – där en 21-årig man tros ha tagit sitt liv efter att ha medverkat i ett program mot sin vilja.

– Det är precis som jag skriver. TV4 hänger ut människor, och att döma av reaktionerna efteråt verkar de inte förstå vad det innebär. Om de drabbas själv kanske de förstår, säger Dick Sundevall och fortsätter:

– Normalt sett skulle jag inte publicera denna typ av uppgifter.

När dagensmedia.se når TV4-chefen säger han.

– Jag ringer tillbaka om två minuter.

Istället återkommer TV4:s kommunikationsdirektör Gunnar Gidefeldt, som i sin tur hänvisar till TV4-chefens advokat Percy Bratt.

– Det här är helt grundlösa uppgifter och dessutom väldigt allvarliga anklagelser. Vi ser det här som grovt förtal och i första hand kommer vi att anmäla det här till Justitiekanslern, säger Percy Bratt.

Är ni beredda att ta ärendet vidare till domstol?

– Om JK väljer att inte utreda ärendet kommer vi att gå vidare.

Tidningen Skurks ansvarige utgivare Raja Arlevin försvarar publiceringen.

– Vi tyckte att detta var intressant och valde att publicera. Jag litar på min reporters uppgifter, säger han.

Raja Arlevin är själv dömd till fem års fängelse för Sveriges genom tiderna största annonsbluff. Han planerar dock att lämna in en resningsansökan till Högsta domstolen.

Dick Sundevall själv fnyser åt hoten om rättslig prövning.

– Sådär säger TV4 alltid. Jag vet inte hur många gånger olika TV4-ledningar har hotat att stämma folk, men det blir aldrig något. Det är bara ett sätt att indirekt smutskasta mig.

Du är inte orolig alltså?

– Nej. Jag har på fötterna. Det finns en rad personer som kan träda fram och berätta om detta.

Fotnot: I en fotnot till artikeln skriver Dick Sundevall:

"NN har sedan en tid tillbaka slutat fixa strippor och hasch till fester".

Dante Thomsen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt