Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV4 bygger ut lokal-tv till 24 städer - här listan

Publicerad: 18 April 2007, 13:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

TV4 bygger ut sitt lokal-tv-bolag TV4 Sverige från 16 till 24 orter med start februari 2008. Redan i år ska försäljningen öka med 10 procent till 450 miljoner kronor.


Det berättar Åsa Severed, vd för TV4 Sverige.

- Vi ska finnas på 24 orter och har 24 lokal versioner av nyheterna, säger hon.

I samband med att det analoga marknätet släcks ner ökar TV4 Sverige sin distribution till 24 orter. Alla regionala namn upphör och blir städer i stället. Det innebär till exempel att TV4 Sydost blir TV4 Växjö, TV4 Kalmar och så vidare. De åtta nya orterna blir enligt TV4s förslag Borås, Helsingborg, Östersund, Örebro, Kalmar, Karlskrona, Växjö, Linköping och Norrköping.

Projektet innebär att personalstyrkan förändras.

- Det berör ett 60-tal medarbetare där arbeten flyttas till andra orter. Det gäller både sändtekniker och redaktionell personal. Totalt blir vi lika många, men vi fördelar om resurserna . Vi ska 100 videoreportrar i stället för 70.

När det analoga marknätet ersätts av det digitala, minskar era sändkostnader. Är det ni finansierar utbyggnaden av lokal-tv?

- Vi investerar en hel de i ny teknik och för omställningen. Det är den största förändringen vi gör i lokal-tvs historia så självklart kostar det pengar.

Redan under nästa år ska TV4 Sverige öka försäljningen med 10 procent till 450 miljoner kronor.

- Det första kvartalet ökade vi med 15 procent, säger Åsa Severed.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.