Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV3s kupp mot Kanal 5

Publicerad: 10 November 2008, 04:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

Kanal 5 spelar in en realitysåpa om livet på en charterort, som ska visas i vinter. Men TV3 hinner före.


Dagens Media kunde i oktober avslöja Kanal 5s planer på en realityserie, som spelas in på en av Vings anläggningar på Gran Canaria. Namnet blir Charterresan och ambitionen är att upprepa framgångarna för Färjan som, trots skandalrubriker i kvällspressen, gett Kanal 5 höga tittarsiffror och Viking Line skyhöga bokningslägen.

Men TV3 hinner först till solen. Redan på onsdag visar kanalen första avsnittet av Charterfeber, en norsk serie som följer turister och säsongsanställda på Mallorca.

TV3 garanterar "sol, massor av fest, raggning och taxfree".

Charterfeber är inne på säsong fyra i Norge, men kanalen har aviserat att det blir en femte.

Enligt Anders Knave, programchef på TV3 och TV6, rör det sig inte om något direkt svar på Kanal 5s serie.

- Vi och våra norska vänner brukar använda varandras program och nu hade vi en lucka på onsdagar. När det blir mörkt och kallt tror jag att intresset för ett sådant här program kan vara lite högre, säger han.

Är det mycket fylla och sex?

- Nej, det skulle jag inte säga. Den fungerar väl utifrån vårt varumärke. Programmet handlar mer om glädjen att få komma till solen och är inte lika fokuserat på ungdomsresenärer som man kanske kunde tänka sig.

Hur många tittar på onsdag?

- Svårt att säga. Det är en svår slot med konkurrens från till exempel Room Service. Vi hoppas att Charterfeber levererar lite bättre än Make me a supermodel, som gick på onsdagar fram tills nu.

Charterfeber ska ha en svensk speakerröst. Programmet har till skillnad från Kanal 5 inget samabetet med en researrangör.

Se ett klipp från serien:

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.