Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV3 vill sända spelreklam

Publicerad: 23 april 2002, 14:52
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:16

TV3 har beslutat att börja sända reklam för de utländska spelbolagen, enligt uppgift till Dagens Media. Under dagen har kanalen kontaktat flera av aktörerna och meddelat att de är välkomna att börja annonsera i TV3. Uppgifterna dementeras dock av kanalens vd Göran af Klercker.


- Nej, det stämmer inte. Vi vill veta vad de utländska spelbolagen vill köpa om det skulle visa sig vara juridiskt möjligt att sända reklam för dem, säger Göran af Klercker.

Enligt Göran af Klercker ingår inget konkret erbjudande om att börja sända reklam i de samtal som genomförts.

- Vi för en dialog om vad de vill ha. Vi är i slutfasen av att se över den juridiska aspekterna avseende både svensk och utländsk lagstiftning, säger han.

Hur ställer du dig till reklam för de utländska spelbolagen?

- Såvida det är tillåtet enligt de regler vi ska följa ser jag inga hinder.

Svenska Spel har gett en advokatbyrå i uppdrag att se över hur de utländska speljättarnas inträde på den svenska marknaden ska kunna stoppas. Kan det här påverka TV3s relation till Svenska Spel på ett negativt sätt?

- Vi för en dialog även med Svenska Spel. Men den dialogen behandlar vår relation och inte relationen till de utländska spelbolagen. Jag tror att Svenska Spel ser på det här såsom att de sköter sina affärer. Och att det är upp till de juridiska instanserna, exempelvis Lotteriinspektionen, att sköta sitt jobb. Det tror jag inte Svenska spel lägger sig i.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.