Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV3 utmanar "handbollskanalen" TV4

Publicerad: 4 April 2002, 14:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:16

Viasat Broadcasting har tecknat ett avtal om sändningsrättigheter till World Cup-turneringen i handboll 2002 och 2004. På TV4, som äger rättigheterna till mästerskapshandbollen, är man dock inte särskilt oroliga att förlora positionen som den främsta handbollskanalen.


World Cup 2002 arrangeras i november för nionde gången, och är den främsta turneringen för herrar utanför mästerskap som OS, VM och EM. I årets turnering ingår åtta lag, förutom Sverige bland annat Danmark, Frankrike, Ryssland och Tyskland.

TV3 kommer att direktsända alla Sveriges matcher i turneringarna. Utöver det kommer Viasat erbjuda bonuskanaler med bland annat höjdpunkter, statistik och tävlingar.

I en kommentar från Handbollsförbundet uppges avtalet vara "...början till ett djupare samarbete på nordisk nivå" med Viasat. Detta oroar dock inte Mats Pettersson, sportchef på TV4.

- Nej, inte ett dugg. Vi har de stora turneringarna fram till 2006 och det är de som räknas, säger han.

Enligt Mats Pettersson var det aldrig aktuellt att TV4 skulle sända World Cup-matcherna.

- Vi har tidigare kört ett par matcher utanför mästerskapen, men vi har inte ekonomi att ge oss in i det nu. Vi håller oss till mästerskapen.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.