Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV3 tar över avtal med NBC Universal från TV4

Publicerad: 18 April 2007, 15:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

CANNES. Idag stod det klart att TV3 och Viasat tappar avtalet med Twentieth Century Fox till TV4. Men det som hittills inte har framkommit är att TV3 samtidigt tecknar avtal med NBC Universal, vars tv-paket bland annat rymmer tv-succéerna House och Heroes. Därmed överger TV4 NBC Universal.


I största hemlighet har TV4 och TV3 alltså "bytt" avtal med varandra, enligt uppgifter till Dagens Media.

TV3 har alltså inte förlorat Twentieth Century Fox, utan snarare bara valt en ny samarbetspartner i USA. Enligt Dagens Medias källor arbetar TV3 och Viasat just nu med ett avtal med NBC Universal.

TV4s inköpschef Clara Scherman bekräftar att kanalen har valt att inte teckna ett nytt avtal med NBC Universal, som äger rättigheterna till kanalens stora tittarframgång House, och TV4s kommande storserie Heroes.

- Det stämmer att vi har släppt Universal, säger hon, och tillägger att det är vanligt att tv-kanaler byter partners med jämna mellanrum.

TV3s vd Hasse Breitholtz lägger locket på om huruvida kanalen har plockat upp TV4s tidigare samarbetspartner NBC Universal i samband med förlusten av Twentieth Century Fox.

- Det där kan jag inte kommentera, säger han.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.