Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag23.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV3 stänger Baren

Publicerad: 16 April 2002, 18:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:16

Mycket tyder på att tv-tittarna ser den sista säsongen av TV3s dokusåpa Baren. TV3 sänder den inte till hösten och ser sig om efter ett nytt dagligt programformat.


Sedan programmet flyttade till Alby, har inte tittarna flockats kring Baren som föregående säsonger. Dessutom har programmet fått stark konkurrens från Kanal 5s dokusåpa Big Brother, som konkurrerar om tittarna på samma tid under vardagskvällarna.

- Det stämmer att vi inte ska visa Baren till hösten. Programmet har varit en stor framgång, men ska vi få ytterligare utväxling på programmet, skulle vi behöva göra radikala förändringar. Då är det bättre att vi låter programmet vila, säger Göran af Klercker, vd för TV3.

Han utesluter dock inte att programmet någon gång väcks till liv igen.

- Med tanke på hur bra programmet har varit, utesluter vi inte att Baren någon gång kommer tillbaka.

TV3 ser sig nu om efter en ersättare till Baren.

Enligt Göran af Klercker sker sökandet inom tre kategorier.

* Reality, en daglig dokusåpa i stil med Baren.

* Kombination, ett format som kombinerar dokusåpan med något annat, ett exempel är Harem som är en kombination av dejting-program och dokusåpa.

* Dramadokusåpa, en mellanting mellan drama och dokusåpa, där delar av programmet bygger på ett manus och delar bygger på dokusåpa från verkliga livet, ett exempel är Kontraktet som ska spelas in av SVT och Jarowskij.

- Vi tittar på format i alla kategorier just nu, säger Göran af Klercker.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.