Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV3 sjösätter familjeprogram och gör om Du är vad du äter

Publicerad: 9 April 2008, 07:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Till hösten kommer TV3 med ett nytt program där svenska föräldrar ska få hjälp att hantera sina stökiga barn och tonåringar. Dessutom vidareutvecklar TV3 långköraren Du är vad du äter.


Anders Knave, programchef TV3 Det nya familjeprogrammet, som ännu saknar namn, vänder sig till föräldrar som behöver hjälp i sin föräldraroll. En barnterapeut ska ge föräldrarna råd och tips på hur de kan skapa en lugnare miljö i hemmet.

- Vi kommer till hösten att göra ett program som handlar om barnuppfostran och hur man hanterar familjelivet, säger Anders Knave.

Programmet är inspirerat av TV3s tidigare realityserie Nannyjouren.

- Nannyjouren var i vissa delar lite väl exploaterande och det var framförallt väldigt fokuserat på små barn. Vi kommer i det här programmet att arbeta med en barnpedagog och med ett bredare åldersspann, från 3- till 14-åringar.

Genom att ta med äldre barn i programmet hoppas TV3 kunna få en större variation inom serien, samt kunna belysa fler aspekter av hur det är att befinna sig i en familj.

- Vi tror att det blir mer angeläget, mer inspirerande och mer pedagogiskt, säger Anders Knave.

TV3 har de senaste åren lanserat en rad framgångsrika realityprogram inom lifestyle och "make over", exempelvis Lyxfällan, Nytt läge och Ensam mamma söker.

- Nu fortsätter vi i den andan. Vi har noterat sedan länge att det här med barn, och hur man lever bra med sina barn, är viktigt.

Det nya familjeprogrammet ska produceras av produktionsbolaget Titan. Bolaget ska till hösten 2008 även leverera en förändrad version av Du är vad du äter till TV3.

- Du är vad du äter är ett av våra stabilaste kort, och Anna Skipper är en duktig person, säger Anders Knave.

Förändringen av Du är vad du äter innebär att programmet ska tematiseras, där varje episod ska kretsa kring ett specifikt ämne.

Det kan exempelvis handla om hur man kan göra sig i ordning inför bröllopet, eller hur tre arbetskamrater - som alla har problem med vikten - kan få hjälp att tillsammans förändra sin situation.

- Vi vill hitta nya ingångar i formatet för att på så sätt utveckla och förbättra det ännu mer.

Både det nya familjeprogrammet och nya Du är vad du äter ska visas under hösten 2008. Anders Knave tror att TV3 kommer att lansera 2-3 helt nya svenska egenproduktioner till hösten.

- Vi har mycket som fungerar och går bra, men vi behöver någon form av förnyelse, säger han.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.