Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV3 lägger beslag på amerikanskt storformat

Publicerad: 17 April 2007, 18:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

CANNES. TV3 har köpt en option på Robinson-producenten Mark Burnetts nya storformat Are you smarter than a 5th grader?


TV3s programchef Anders Knave, som just nu befinner sig på tv-mässan i Cannes, är nöjd med kanalens nyförvärvade option.

Are you smarter than a 5th grader? visas - sedan i slutet av februari 2007 - med stor framgång på Fox USA, och har även sålts till en rad andra länder världen över. En brittisk version ska visas på Sky One, och i Australien har Channel Ten lagt beslag på rättigheterna.

I Are you smarter than a 5th grader? får en deltagare svara på ett antal frågor, som är hämtade från en lärobok från mellanstadiet. Om deltagaren lyckas besvara samtliga frågor kan denne vinna en miljon dollar.

Programmet produceras av Mark Burnett, känd för att ha producerat Survivor, som i Sverige fick namnet Expedition: Robinson.

Anders Knave säger till Dagens Media att TV3 ännu inte har fattat något beslut om Are you smarter than a 5th grader? ska produceras och gå upp i tv-rutan. TV3s option innebär att kanalen kan fundera på saken över sommaren.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.