Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV3 kopierar CBS tisdagar

Publicerad: 17 Februari 2009, 08:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

CBS tisdagar med dramaserierna Navy CIS och The Mentalist har blivit en stor framgång i USA - med nästan 20 miljoner tittare. I kväll har TV3 premiär för sin kopia av tablåupplägget.


TV3 har flyttat den stabila långköraren Navy CIS från söndagarna, och placerat programmet på tisdagarna klockan 20:00. Efter Navy CIS, klockan 21:00, lägger MTG-kanalen in den nya dramaserien The Mentalist.

Därmed får TV3, med start i kväll, exakt samma prime time-upplägg på tisdagarna som CBS i USA.

- Inför hösten 2008 började vi attackera vissa veckodagar strategiskt, på ett tablåstrukturellt sätt. Efter att ha stärkt onsdagarna, torsdagarna och fredagarna går vi nu vidare och tar tag i tisdagen, säger Anders Knave, programdirektör på MTG TV.

CBS har sedan The Mentalists premiär krossat konkurrenterna med över 19 miljoner tittare på både Navy CIS och The Mentalist. Programmen sänds bland annat mot House (TV4) och Fringe (Kanal 5) på Fox, som drar omkring 6 respektive 4 miljoner tittare.

- Det här programblocket har inneburit ett stort lyft för CBS, och The Mentalist är den stora vinnaren bland de nya amerikanska serier som har kommit på senare tid, säger Anders Knave.

I Sverige har Navy CIS genererat omkring 400 000 tittare på söndagarna.

- Navy CIS har inte blivit den där serien som alla pratar eller skriver om, men det är likt förbannat en av våra bäst rejtade inköpta serier under flera år i rad.

Artikeln har tidigare publicerats i Dagens Medias papperstidning, nummer 2 2009.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.