onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV3 gör brittiska The Big Day

Publicerad: 29 september 2008, 08:18
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

TV3 producerar en svensk version av den brittiska bröllopssåpan The Big Day. "Det finns en kärlek och romantik i programmet som vi tror är väldigt bra för TV3-publiken", säger programchef Anders Knave.


FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


Ur brittiska versionen av bröllopsprogrammet Vårt bröllop i era händer. Inspelningarna av realityserien The Big Day, som på TV3 får namnet Vårt bröllop i era händer, är nu i full gång, med Titan som produktionsbolag.

I programmet får släkt och vänner full frihet att utforma brudparets bröllop. Experterna Cathrine Collin, Pehr Hante, Sven von Essen och John Augustsson kliver in och hjälper släkten med tips och idéer.

Anders Knave, programchef på TV3, utlovar många överraskningar och en känslofylld resa med ett lyckligt slut.

- Det är ett spännande format, rent generellt. Och med den känsla som vi har lyckats få igång med program som Ensam mamma söker så är det här ytterligare ett exempel på där vi vill röra oss i gränslandet kring romantik, flirt och dejting, säger han, och fortsätter:

- Det är en kul twist i det här också, där vi låter de två familjerna, svärföräldrarna och deras nära och kära, samsas kring att försöka arrangera det här bröllopet för sin son respektive dotter.

The Big Day har tidigare visats med framgång på BBC i Storbritannien.

- Formatet har funkat väldigt väl, framförallt i de kvinnliga målgrupperna, vilka förstås är huvudfokus för TV3, säger Anders Knave.

Vårt bröllop i era händer sänds i tio episoder under våren 2009.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev