Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Tv-showen Trivial Pursuit till Sverige

Publicerad: 8 April 2008, 09:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Metronome har köpt de nordiska rättigheterna till tv-formatet Trivial Pursuit. Formatet ska omfatta både tv-program och webbinnehåll.


Den spanska tv-kanalen Antena 3 blir först ut med att sända programmet. Inom kort börjar inspelningen av 65 program för kanalen. Går presentationerna mot de svenska kanalerna bra kan programmet finnas i tv-tablån i Sverige redan i höst.

-Affären har ju precis blivit klar, nu ska vi sätta oss ner och titta på hur vi ska presentera det här för kanalerna, men intresset borde vara stort när det finns ett så starkt varumärke i botten, säger Lasse Hallberg, vice vd på Metronome som är på plats på tv-mässan i Cannes.

Spelet Trivial Pursuit firar 25-årsjubileum i höst och enligt Lasse Hallberg kommer Hasbro, som ligger bakom spelet, göra en stor grej av detta. Han ser även stora fördelar i att formatet både har kopplingar till tv och till webben.

-Jag var skeptisk till programmet innan jag såg promon, för quiz är alltid quiz. Men jag ändrade mig och ser stora fördelar med att ha ett så starkt varumärke i ryggen. En sådan sak som att det är tittarna själva som skriver frågorna gör också sitt.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.