Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Tv-serien Fringe till Kanal 5

Publicerad: 5 Augusti 2008, 11:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Kanal 5 ska visa den omtalade amerikanska drama- och scifi-serien Fringe i höst. "Det känns roligt att ha J J Abrams nya serie i tablån i höst", säger Katarina Eriksson, inköpschef för Kanal 5 och 9. Han står också bakom succéserierna Alias och Lost.


Joshua Jackson, John Noble och Anna Torv i Fringe. Fringe får premiär på Fox i början av september och kommer senare i höst till Kanal 5, som beskriver serien som en blandning mellan Lost och Arkiv X.

- Jag gillade piloten på en gång i USA. Det är Fox absolut största satsning i år och det hoppas att det här blir nya X Files. Jag hoppas så klart att det blir en populär långkörare hos oss, säger Katarina Eriksson.

Serien är ovanligt påkostad och pilotavsnittet sägs ha gått loss på 10 miljoner dollar. Kanal 5 har hittills köpt in de första 13 avsnitten som ska gå under prime time. Fringe startar med en mystisk massdöd ombord på ett flygplan. Fallet utreds av FBI-agenten Olivia Dunham (Anna Torv) som dras in i en farlig härva.

- Det är lite konspirationsteori, som Lost, blandat med science fiction action och drama, säger Katarina Eriksson.

Katarina Eriksson ser Fringe som ett komplement till övriga serier i kanalen.

- Det är en lite annorlunda genre för oss som har en hel del serier som riktar sig mer åt kvinnor, som Grey's Anatomy och Desperate Housewives, förutom våra bredare crime-serier. Fringe vänder sig något mer åt yngre män. Vi ska inte ändra vår mix utan ser det här som ett komplement, säger Katarina Eriksson.

Förutom J J Abrams, står även Roberto Orci och Alex Kurtzman bakom serien. De är också upphovsmän till Mission: Impossible och Star Trek.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.