Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Tv-kändis ska fixa mer belysning och människor i Plaza Interiör

Publicerad: 4 Januari 2007, 14:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

Den före detta programpresentatören Sonja Björk Ebert tar över som chefredaktör på Plaza Interiör. För Dagens Media berättar hon hur hon vill utveckla tidningen.


Sonja Björk Ebert tog vid årsskiftet över som chefredaktör på Plaza Interiör efter Lisa Kruse, som i juni 2006 värvades till konkurrenten Sköna hem. Dessförinnan jobbade Sonja Björk Ebert en kort tid som redaktionschef på Plaza Interiör.

Sonja Björk Ebert tar över en tidning som ökade räckvidden med 11 procent, till 156.000, under 2006, enligt Orvesto.

- Plaza Interiör är till för alla. Den har en bredd och en folklighet. Du kan hitta allt från enklare saker till det väldigt exklusiva. Det gillar jag.

Vad vill du förändra?

- Plaza Interiör har ett vinnande koncept och går väldigt bra. Men självklart vill jag göra modifieringar. Jag är en textmänniska som vill jobba mycket med texter. Sen vill jag även få in ännu mer människor, se över hemmen, och ta in sånt som jag är intresserad av.

Och vad är det?

- Jag är väldigt intresserad av belysning. Det är något som har kommit starkt, och som jag har skrivit mycket om som frilans. Men, som sagt, Plaza Interiör är redan en väldigt bra tidning.

Sonja Björk Ebert har tidigare producerat kundtidningar inom mode och inredning i eget bolag. Hon har även arbetat på Åkesson & Curry och Insera Kommunikation samt som programpresentatör på SVT.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.