Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TUs sajter hackade

Publicerad: 21 April 2008, 06:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Tidningsutgivarnas webbplatser har utsatts för dataintrång i helgen. Branschorgansiationens sajter, däribland Medievärldens sajt, är nu nedstängda tillsvidare.


- Någon har attackerat våra sajter och eftersom vi har gemensamt publiceringsverktyg så har de lyckats slå ut flera av våra sajter. Vi jobbar med det just nu och försöker få styr på det, säger Gunnar Borg, it-chef på Tidningsutgivarna.

Det är sajterna TU.se, Dagspress.se, Tidningeniskolan.se och Medievarlden.se som är drabbade. Än så länge är det oklart vad som hänt i detalj.

- De har kommit in i textdatabasen, men vi vet inte om de har hämtat ut någonting. Det vi ser är att de har stökat till så att artiklarna inte publiceras ordentligt, men vi vet inte hur de kommit in eller om de har använt sig av lösenord.

Gunnar Borg är osäker på när sajterna är uppe igen.

- Jag vet inte just nu. Jag hoppas såklart att det ska gå vilken sekund som helst, men det kan jag bara hoppas.

Anna Serner, vd på Tidningsutgivarna är inte orolig för att känslig information är på vift.

­ Jag är inte orolig för att konfidentiell information ska läcka ut men det hela är obehagligt. Det är klart att om man vill skämta med oss och skriva om våra texer så kan man ju göra det.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.