Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TUs Anna Serner attackerar Telias Surf Open

Publicerad: 19 Februari 2008, 11:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

Telias mobiltjänst Surf Open har fått TU-chefen Anna Serners onda öga.


Anna Serner skriver ett brev till Indra Åsander, ansvarig för Telias mobila innehållstjänster och kräver förändringar av tjänsten.

- Surf Open-tjänsten innebär att tidningarnas webbsidor påverkas såväl till innehåll som till form utan ansvarig utgivares medverkan. Det är inte acceptabelt, skriver Anna Serner.

Anna Serner anser i stället att det är tidningarnas ansvariga utgivare som "avgöra vilket innehåll som finns i papperstidning, på en webbplats eller i mobilen - oavsett om det handlar om redaktionellt material eller annonser".

- Telia har annonser i fönstret och risken finns att det inte går att se var gränsen går mellan annonserna och tidningarnas sajter. Telias teknik gör också att det inte ser ut på samma sätt som det som den ansvarige utgivaren har sänt ut, säger Anna Serner till Dagens Media.

Tidningarna har betalat Telia för att distribuera innehållet och vill ha rätt till hela mobilskärmen.

- Vi vill har rätt till hela skärmen och kontroll över innehållet, säger Anna Serner.

Ett flertal tidningar ska bojkotta Surf Open. Tidningarna anser att deras annonser inte visas ut som de ska i mobiltelefonernas fönster. Telia vill själv sämja annonsutrymme högst upp och längst mer i fönstret, men har också sagt att hemsidor som laddas ner i övrigt inte ska påverkas.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.