torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Turkiet-diplomat i jättebråk med Expressen-journalist

Publicerad: 2 september 2008, 12:20
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Ingmar Karlsson (s), generalkonsul i Istanbul, skickar mejl från jobbet där han föreslår hur folkpartister och journalister som bedriver en kampanj mot honom kan "elimineras". Mejlet har bland annat skickats till Expressen-journalisten Dilsa Demirbag Stens uppdragsgivare.


Rvd

Rolf van den Brink


Ingmar Karlsson. Foto: Pawel Flato Av mejlet framgår att Ingmar Karlsson uppfattar det som att det bedrivs en "hetskampanj" mot honom i medier och bloggar.

Ingmar Karlsson skriver:

"Bakom denna står bland andra två av folkpartiets påläggskalvar, ordföranden i Liberal Mångfald Gulan Avci och hennes make, riksdagsmannen och före detta ordföranden i Liberala Ungdomsförbundet Fredrik Malm som de senaste veckorna försökt mobilisera svenska kurder i en kampanj mot mig, då även personer som känner mig väl. Jag finner det noterbart att det är just Jan Björklunds ersättare som ägnar sig åt mobbning. "

Dessutom anser han att Dilsa Demirbag Sten bidragit till kampanjen genom att skriva ner hans nyutkomna bok Kurdistan - landet som icke är.

Ingmar Karlsson skriver:

"Liksom i förra årets utfall mot mig förvränger hon vidare helt vad jag skrev i en artikel i Göteborgsposten 1982 (!) och försöker på så sätt få mig att framstå som främlingsfientlig i största allmänhet och därmed också totalt ointresserad av Turkiets etniska och religiösa minoriteter."

Ingmar Karlsson kräver hårda tag, särskilt mot Gulan Avci:

"Folkpartister var en faktor jag inte räknat med men denna kan lämpligen elimineras om partiets ledning sätter ett stopp för den kampanj ordföranden i Liberal Mångfald bedriver mot mig genom att hon beordras att be mig om ursäkt på sin blogg."

Mejlet har Ingmar Karlsson skickat till bland annat Fores, Riksteatern och Humanisterna där Dilsa Demirbag Sten har styrelseuppdrag.

- Det är anmärkningsvärt att en svensk diplomat på sin arbetstid använder sin position för att tysta journalister, säger Dilsa Demirbag Sten.

Ingmar Karlsson berättar om hur han tänkte kring mejlet:

- Jag ville uppmärksamma att hon far med osanning och att detta missbrukas av folkpartister som vill misskreditera mig och som uppmanar personer att störa mina framträdanden.

Varför skickade du mejlet till Dilsa Demirbag Stens uppdragsgivare?

- Det står mig fritt att skicka det vart jag vill. Jag ville ha deras uppfattning om att hon (Dilsa Demirbag Sten) baktalar mig.

Kunde du inte ha gått till Expressen och bemött hennes artikel direkt?

- Jag har 20 års erfarenhet av Expressen. Det är ingen idé ens att försöka.

Riksdagsmannen Morgan Johansson (s) är styrelseledamot i Humanisterna.

- Om det är han (Ingmar Karlsson) som har spritt mejlet är det klart att det inte är bra. I så fall är det anmärkningsvärt för hans del. Det hade varit lämpligt att bemöta Dilsa Demirbag Sten i Expressen, säger Morgan Johansson.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev