Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökNyheter

Trots krisen - Röda Korset växlar upp

Publicerad: 23 April 2012, 12:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:24

När Röda Korset säger upp anställda och lägger ned kontor i landet, lägger marknads- och kommunikationsavdelingen i en högre växel. "Det hänger mycket på oss att öka insamlingen", säger Therése Engström, insamlingschef.


Ämnen i artikeln:

Röda KorsetNaked

70 anställda sägs upp runt om i landet och flera lokala kontor läggs ner. Detta till följd av den dåliga ekonomin som drabbat Röda Korset sedan två år tillbaka.

Förra året försvann 28 000 medlemmar och året innan dess 44 000. Samtidigt har Röda Korset dragits med skandalen kring Johan af Donner och diskussionen om den tidigare ordföranden Bengt Westerbergs ersättningar.

På marknads- och kommunikationsavdelningen räknar man dock med att arbeta ännu hårdare och till och med anställa fler medarbetare.

– Vi behöver förstärka insamlingen och har sedan tidigare planerat för att anställa fler till avdelningen. Fokus kommer ligga på att kommunicera ut vad vi gör istället för det som händer internt, säger insamlingschef Therése Engström.

Bland annat kommer man i vår ut med en ny kampanj i samarbete med reklambyrån Naked. Det kommer att bli en uppföljning på förra årets kampanj, med fokus på familjeåterförening och månadsgivande.

– Det är en trend överallt att medlemmar minskar, därför vill vi nu rikta oss tydligare mot månadsgivare, säger Therese Engström.

Förutom kampanjer har Röda Korset även nyanställt Lotta Karlsson som projektledare för företagsmarknad och affärsutveckling. Lotta Karlsson kommer närmast från MTG.

Matilda Niang


Ämnen i artikeln:

Röda KorsetNaked

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.