Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Trond misstänks ha smutskastat vittnen

Publicerad: 3 April 2008, 09:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:53

Trond Sefastsson anklagas för nya allvarliga brott - tillsammans med en nämndeman vid Stockholms tingsrätt ska han ha smutskastat vittnen. Aftonbladet berättar i dag att en förundersökning om övergrepp i rättssak har inletts.


2008-04-03 13:49 Trond Sefastsson misstänks sedan tidigare för två fall av grovt mutbrott och bokföringsbrott, och åklagare Malin Palmgren förbereder ett åtal.

I den omfattande polisutredningen förekommer tre vittnen - före detta poliskommissarien Olle Liljegren, frilansjournalisten Dick Sundevall och en kvinna.

Det är dessa som Trond Sefastsson tillsammans med nämndemannen misstänks ha smutskastat på olika sätt. På internet hängs de tre vittnena, enligt Aftonbladet, ut med namn, privata bilder och andra uppgifter.

En förundersökning har inletts om övergrepp i rättssak. Chefsåklagare Kristian Augustsson vid Riksenheten för polismål i Malmö ska utreda de nya anklagelserna mot Trond Sefastsson.

- Jag kommer att göra en utredning för att titta närmare på det här, säger han till Aftonbladet.

Enligt tidningen har det kvinnliga vittnet skyddad identitet, på grund av hot. Trots det har avslöjande uppgifter publicerats på internet.

- Det här innebär en direkt fara för mig och min familj, jag kommer att tvingas flytta nu, säger hon till Aftonbladet.

Trond Sefastsson ska, enligt misstankarna, har försett en nämndeman vid Stockholms tingsrätt med information om vittnena - information som nämndemannen lagt ut på internet.

- Man känner sig oerhört kränkt, säger Olle Liljegren till Aftonbladet.

Nämndemannen förnekar all inblandning, och säger till Dagens Media:

- Sverige är ett fritt land, vem som helst kan anmäla vem som helst för vad som helst, sen får man se i slutändan vad allting leder till. Jag har absolut ingenting med det här att göra. Jag har ätit lunch med Trond och ytterligare en person vid ett tillfälle, det har jag varit helt öppen med.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.