Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Tredje upplagan för kritisk bok om Liza Marklund

Publicerad: 5 januari 2009, 07:22
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:24

Efter endast tre veckor i handel har boken "Mia, sanningen om Gömda" sålt så bra att en tredje upplaga är på gång. Förlaget gjorde en missbedömning av efterfrågan på den omskrivna boken.


Den första upplagan av "Mia, Sanningen om Gömda" på tre tusen var slutsålda efter bara fyra dagar och kunde inte köpas under julhandeln efter den 19 december. - Vi gjorde en missbedömning av efterfrågan. Vi kunde ha sålt mycket mer under julen, säger förläggaren Stefan Lundström, på Blue Media.

Nu är även merparten av den andra upplagan slutsåld och Stefan Lundström har beställt en tredje upplaga på 3.000 böcker.- För att vara en reportagebok har boken "Mia, Sanningen om Gömda" sålt över all förväntan.

Boken "Mia, Sanningen om Gömda" av Monica Antonsson har som Dagens Media tidigare rapporterat anklagat Liza Marklund för att hennes mest sålda bok "Gömda" är baserad på lögner. Huvudpersonen Mia var inte hotad och inte fullt så trevlig och framgångsrik kvinna som Liza Marklund framställde henne som. Antonsson framställer huvudpersonen Mia snarare som en mytoman.

Liza Marklund har valt att inte kommentera anklagelserna. Piratförlaget som gett ut Gömda hävdar genom Jan Guillou att "Gömda" som förlaget marknadsför som en sann historia i själva verket är en roman.

Hur kunde Blue Media missbedömma så kapitalt marknaden och trycka det som kan visa sig vara förra årets avslöjande i bra tre tusen exemplar?

- Vår första bok om Liza Marklund "Vingklippt" tryckte vi i 5 000 exemplar. Vi sålde förra året bara 500 exemplar. Det var en jätteförlust Därför, säger Stefan Lundström, samtidigt som han suckar och viftar uppgivet med händerna.

Även Vingklippt anklagar Liza Marklund för lögn. Den boken är skriven av Stefan Lundström själv, samt Elisabeth Hermon. Hermon anklagas i böckerna Asyl och Paradiset av Liza Marklund för att ha lurat en del kommuner på pengar, pengarna som var avsedda för att hjälpa hotade kvinnor. Trots att förundersökningarna lades ner av polisen och skatteverket fortsätter Liza Marklund framställa Elisabeth Hermon som bedragerska.

Uppmärksamheten kring boken "Mia, Sanningen om Gömda" gör att även försäljningen av boken Vingklippt har tagit fart.- Ja, sedan den 15 december har vi sålt flera hundra exemplar av boken Vingklippt, säger Stefan Lundström.

Om det inte blir några stämningar för förtal mot Liza Marklund och Mia Eriksson kan de sannolikt fortsätta att skratta hela vägen till banken. Böckerna Gömda och Asyl har sålt i över 1,3 miljoner exemplar och gjort dem till miljonärer.

Tonchi Percan

linnea.kihlstrom@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.