Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Tre stämmer Telia

Publicerad: 29 Maj 2008, 07:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Mobiloperatören Tre drar Telia inför Marknadsdomstolen. Tre anser att Telias påstående om att deras mobila bredband har bäst täckning är vilseledande. "Deras reklam är medvetet otydlig", säger Tres Skandinavienchef Peder Ramel.


Enligt Tre har ett flertal oberoende tester om täckningen gjorts sedan Tre lanserade sitt mobila bredband förra våren. Tre ska ha vunnit samtliga.

Trots det hävdar Telia i sin marknadsföring att deras bredband har bäst täckning. Därmed är den vilseledande, menar Tre.

- De blandar tjänsterna Edge, som är GSM, med mobilt bredband och med hotspots. Hot spots är en sak, men Edge är inte bredband, det är 2G. Telia är medvetet otydlig i sin marknadsföring, säger Peder Ramel, Skandinavienchef på Tre.

Tre har varit i kontakt med Telia.

- När vi inom branschen tycker att någon annans reklam är vilseledande brukar vi kontakta den andra parten och komma överens. Men vi har inte kommit överrens med Telia i det här fallet. De anser att man kan bland ihop de här olika sakerna, säger Peder Ramel.

Dagens Media har sökt Gunilla Åberg, marknadschef för mobilitetstjänster på Telia.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.