Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Tre sponsormiljoner till Stockholm Pride

Publicerad: 2 Augusti 2008, 10:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Årets upplaga av Stockholm Pride har dragit in tre miljoner i sponsorintäkter. Det är dubbelt så mycket jämfört med förra året och den upplaga av hbt-festivalen som haft högst intäkter.


- Det är en fjärdedel av vår budget, vi omsätter 12 miljoner under de här dagarna, säger Håkan Steenberg, kassör på Stockholm Pride.

- I dag har vi professionella paket för våra sponsorer. Vi erbjuder att de kan bli en utvald partner inom varje segment, ett flygbolag, ett hotell och så vidare. Sponsorer kan till exempel också ha mingel i Pride Park.

Vad får sponsorerna betala?

- Det kan jag inte säga.

I år står också Stockholm Pride värd för det europeiska evenemanget Euro Pride. Håkan Steenberg tror att det kan ha bidragit till att locka fler sponsorer.

- Det har varit lättare att sälja in sponsorskap av den anledningen, säger han.

Hur kan ni utvecklas?

- Vi kan bli bättre på att paketera våra lösningar. Alla som jobbar med festivalen gör det ideellt och vi har kanske inte alltid varit så professionella, men nu när vi har börjat tänka paketering på ett annat sätt har vi ökat intäkterna. Sedan kan vi också utveckla själva festivalen.

- Som diskussionerna går nu kommer vi göra ett annat koncept till nästa års festival. Med mycket stor sannolikhet kommer vi till exempel inte att vara i Tantolunden på Södermalm i Stockholm, säger Håkan Steenberg.

Några av företagen som sponsrar Europride 2008 är Gallerian, Casino Cosmopol, Unionen, KLM, Rica Hotels, SL, Spendrups, Statoil, Swedbank och Taxi Stockholm.

Stockholm Pride räknar i år med att locka 17.000 besökare.

Per-Emil Arvidsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.