Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tre Kronor startar byrå med Kär & Galen

Publicerad: 20 maj 2009, 07:01
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:36

Mediebyrån Tre Kronor etablerar ett kontor i Malmö. Dotterbolaget ska samägas med reklambyrån Kär & Galen och ledas av Orklas förre mediechef Nikolas Larsson. "Vi siktar på en medieomsättning på 100 miljoner inom två-tre år", säger Niclas Fröberg.


Nikolas Larsson, tidigare mediechef på Orkla och styrelseledamot i Sveriges Annonsörer blir vd i bolaget, som till 49 procent ägs av Kär & Galen och till 51 procent av Tre Kronor. Han säger att han tilltalades av Tre Kronors idé om resultatbaserad marknadsföring.

Läs mer i Dagens Media nummer 10 - ute i dag! - Om vi kommunikationskonsulter tror så mycket på våra idéer borde vi vara villiga att ta en risk tillsammans med kunden. Så är det inte alltid i dag, säger han.

Nikolas Larsson sitter i samma lokaler som Kär & Galen. Att Tre Kronor väljer en reklambyrå som partner motiverar han så här:

- Den gamla modellen är förlegad. Jag har efter 15 år kommit till insikten att all bra kommunikation ska utgå från en stark kreativ idé som man sedan fyller kanalerna med. Det räcker inte med att bara skrika högst utan man måste beröra, säger Niclas Fröberg.

Läs mer om byrån i Dagens Media nummer 10, 2009 - ute i dag!

Martin Schori

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev