tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tre går in miljardprojekt

Publicerad: 30 september 2008, 10:09
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Sexton internationella företag inom it-industrin ska tillsammans investera 7 miljarder kronor för att marknadsföra en standard för mobilt bredband. Mobiloperatören Tre är ett av dem.


HW

Henrik Widell


Alla datorer som är utrustade med mobilt bredband ska fram emot årsskiftet vara försedda med märkningen "Mobile Broadband".

- Det råder mycket förvirring i dag om vad som egentligen räknas som mobilt bredband. Den här märkningen innebär att datorn är utrustad antingen med HSPA- eller LTE-teknik som är satt som standards, säger Erik Hörnfeldt, chef för information och pr på Tre.

Han kan inte låta bli att lägga till:

- Vi var först med att ta fram den här tekniken och då blev vi utskrattade. Folk sa att vi hade hål i huvudet och att det nu blir standard känns som en moralisk seger.

Parterna runt märkningen, där bland andra Ericsson, Lenovo, Dell, Toshiba, Microsoft, LG också ingår har förbundit sig att tillsammans investera sju miljarder kronor för att marknadsföra märkningen.

Hur mycket ska Tre bidra med?

- Inte en aning faktiskt.

Erik Hörnfeldt säger att inget är spikat om hur kommunikationen ska se ut men att Tre ska föra samtal med sina partners Compaq och Hewlett Packard om hur de ska kunna samarbeta.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev