Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Travsporten uppmanasatt bojkotta Unibet

Publicerad: 29 Augusti 2008, 06:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

Travnet.se köptes av speljätten Unibet. Nu uppmanar Svenska travsportens centralförbund, STC, aktiva inom travsporten att bojkotta sajten.


Det var i början av augusti som Unibet förvärvade MMG Holding, Travnets ägare. Någon vecka senare skickade STCs ordförande Patrik Sandin ut ett brev till organisationens medlemmar och travbanor där han uppmanar de aktiva att bojkotta Travnet.

Anledningen är att Unibet har lovat att ge en del av sin omsättning till travsporten. En mycket liten del, menar STC, som "i bästa fall" landar på 1,5 procent av omsättningen.

"Idag får sporten 12,5 procent av ATGs omsättning. Travnet/Unibets modell innebär att nio av tio travbanor skulle behöva läggas ned vid samma omsättning!", skriver Patrik Sandin i brevet.

"För att beskriva det hela lite enklare kan man säga att på en spelad 100-lapp på Going Kronos ger ATG 12,50 kronor tillbaka till sporten. Travnet/Unibets erbjudande är 1,50 kronor."

- Unibet är en direkt konkurrent till vårt eget spelbolag ATG, säger Patrik Sandin säger till Dagens Media.

Enligt uppgifter till Dagens Media ska STC ha försökt förbjuda sina anställda att tala med Travnet. Det dementeras dock av Patrik Sandin.

- De har fått samma brev som alla andra. Vi har absolut inte krävt några tystnadsförpliktelser, säger Patrik Sandin.

Tidigare i veckan gick Unibet till attack mot ATG i en helsidesannons, på prestigeplatsen sidan 3 i Dagens Nyheter, som kritiserade ATGs monpol på travspel i Sverige.

Dagens Media har varit i kontakt med Unibets marknadschef Andreas Slätt som lovat att återkomma med kommentar.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.