Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Travhästarna slutsålda i Fylkings Rixallsvenska

Publicerad: 21 November 2008, 14:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

Hästandelarna i RixFMs egen travliga, Rixallsvenskan, sålde snabbt slut. Gert Fylking, som ligger bakom idén, är mycket nöjd. "Det här är det största som har hänt travsporten på flera år."


Den nya travligan genomförs av RixFM tillsammans med ATG och Svenska travsportens centralorganisation. Syftet med Rixallsvenskan är att få fler personer till travbanorna. Allmänheten bjöds in att köpa andelar i travstall, 1000 andelar per häst à 300 kronor per andel.

- Det är en speciell känsla att se sin egen häst springa och när den vinner suger det till ordentligt, säger Gert Fylking, som själv äger travhästen Morronzoo.

Andelarna började säljas via ATG-ombud och travbanor den 10 november och intresset har varit stort. I dag såldes den sista andelen, av sammanlagt 16.000.

- Det har gått jävligt fort. Vi är väldigt glada över det stora intresset, både från köparna och från travetablissemanget som verkligen gillar idén. Utan hästägare blir det ingen travstport.

16 travstall över hela Sverige är involverade. De ska träna varsin treåring under nästa säsong. Hästarna ska springa i de vanliga loppen under nästa år och får dessutom poäng i den separata Rixallsvenskan. I slutet av året säljs hästarna och vinstintäkterna och försäljningssumman delas mellan andelsägarna.

RixFM och Gert Fylkings program Rix Morronzoo har varit involverade i Rixallsvenskan från början.

- Utöver att sälja radiospottar pratar vi om ligan i programmet, för att det ska bli en större hajp kring tävlingen. Förhoppningsvis rapporterar även andra medier om resultaten Rixallsvenskan, det är första gången hästarna jämförs med varandra genom poäng.

RixFM får även exponering genom att hästarna är har Rixallsvenskan-loggor när de tävlar.

Planen är att Rixallsvenskan ska bli en återkommande travliga. Gert Fylking har även haft kontakt med andra länder som är intresserade av idén.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.