Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Tornving leder Kanal 5-show

Publicerad: 6 februari 2008, 11:54
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:57

Skådespelaren och komikern Mikael Tornving blir programledare för Kanal 5s nya gameshow Power of 10. Prissumman är hela 10 miljoner kronor.


Programmet ut på att de tävlande ska gissa hur många procent av svenska folket som exempelvis tycker att de jobbar hårdare än Fredrik Reinfeldt eller som svarat ja på att de kissar i duschen.

- Det var lite av en huggsexa om programmet så vi är glada att vi vann den. Det är ett bra format med en enkel motor som ger programledaren stor möjlighet att vara mer än bara en programledare. Han vet inte svaren och kan resonera med de tävlande på ett roligt sätt, säger Lars Beckung, programchef på Kanal 5.

Power of 10 är ett amerikanskt format. Programmet får premiär senare i vår, och ska sändas under prime time. Hur mycket Kanal 5 betalade för programmet är konfidentiellt.

- Vi räknar med att få tillbaka det i och med att programmet kommer att bli en stor succé.

Mikael Tornving har bland annat medverkat i TV4s Parlamentet och spelat karaktären Rolf Nygård under Melodifestivalen i SVT.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.