Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Törnberg och Albrecht hos påven

Publicerad: 14 maj 2002, 07:05
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:16

MTGs koncernchef Hans Holger Albrecht och Metros dito Pelle Törnberg mötte påven i Rom i går. Några himmelska medieprojekt diskuterades dock inte.


Mötet skedde i samband med MTGs fredsgala i Colosseum i Rom, som sändes via tv i MTGs kanaler. Det var borgmästaren i Rom som ordnade mötet med påven, berättar Pelle Törnberg.

- Det var imponerande. Ur svenskt perspektiv glömmer man bort hur stark ställning den katolska kyrkan har, trots påvens vacklande hälsa.

På MTGs fredsgala möttes Israels utrikesminister Simon Peres och Yassir Arafats ekonomiske rådgivare Muhammad Rachid. Det var en bidragande orsak till att mötet med påven blev av, tror Pelle Törnberg.

Så vad pratade ni om?

- Temat var glocalisation. Vi diskuterade vad som egentligen ska göras lokalt eller globalt. Det var ingen lång diskussion. Borgmästaren höll ett tal, och det gjorde påven också.

Funderar ni på att ge ut Metro i Vatikanstaten?

- Nej, det är ett så pass litet upptagningsområde och de verkar ha en del annan litteratur att läsa där, säger Pelle Törnberg.

MTGs fredsgala sändes under namnet "Time for Life" och hade som mål att samla in pengar till barn drabbade av krig. Artister som Ray Charles, Mercedes Sosa och Cheb Khaled och Carola uppträdde.

Galans sågs av knappt 200.000 tittare på TV3 i lördags.

Galan arrangerades av Glocal Forum, ett ideell nätverk av borgmästare i olika länder. Organisationen finansieras av bland annat Metro, MTG och Tele2. Glocal Forum leds av Uri Savir, Israels förhandlare då Oslo-avtalet slöts.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev