Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Törnberg köper Metro NY

Publicerad: 11 maj 2009, 05:42
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

Metro Internationals tidigare vd och koncernchef Pelle Törnberg köper Metros samtliga USA-titlar.


Pelle Törnberg lämnade vd-stolen i Metro International i början av 2007 och har sedan dess hållit relativt låg profil i mediebranschen.

Nu gör han comeback i Metro. Pelle Törnberg har, via sitt bolag Sebay Media Holdings, tecknat ett avtal med Metro som innebär att han köper tidningens USA-utgivning som består av Metro New York och Metro Philadelphia, samt en utgåva i Boston som ges ut tillsammans med Boston Globe.

- Vi ser fram emot att ytterligare utveckla Metro i USA, säger Pelle Törnberg, i ett pressmeddelande.

Tillsammans har tidningarna en upplaga på 590.000 exemplar och en räckvidd på omkring 1,2 miljoner läsare.

Det är dock inte frågan om ett renodlat köp. Sebay Media ska ge ut tidningarna under ett licensavtal. Tidningarna ska även kvarstå i Metro Internationals globala annonspaket.

Vad Pelle Törnberg betalar för tidningarna, som verkar på den krisande amerikanska papperstidningsmarknaden, är inte känt.

Metros USA-verksamhet omsatte under 2008 239 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 703 miljoner kronor för den svenska verksamheten. USA-verksamheten gjorde en rörelseförlust på motsvarande 56 miljoner kronor.

Dagens Media har sökt Pelle Törnberg.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.