Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Torbjörn Isacson startar tävling för pensionssparande

Publicerad: 15 September 2015, 03:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:51

Torbjörn Isacson på N360 vill att människor ska bli medvetna om sitt pensionssparande.


Ämnen i artikeln:

PPMGuldspaden

Sveriges pensionssparare får nu chansen att öka sitt kapital samtidigt som de deltar i en ny tävling, Pensionsmästarna.

En av årets Guldspadevinnare Torbjörn Isacson, på analyssajten N360, som granskar och analyserar publika företag har tillsammans med det nystartade kollektivet för privatekonomi Kollektiva.se startat tävlingen Pensionsmästarna.

Tidigare i år vann Torbjörn Isacson en Guldspade tillsammans med Andreas Cervenka för deras avslöjanden kring SCA och Industrivärden.

Tävlingen utgår ifrån att deltagarna tävlar på lång sikt, med egna pensionspengar i PPM-systemet. Där kan de följa sin egen utveckling och jämföra sig med de allra bästa, födda samma decennium som de själv.

– Det känns väldigt spännande. Tävlingen är en förlängning av det arbete vi gör på N360, där vi fokuserar på långsiktiga investerare och inte på kortsiktiga spekulationer. Vem som helst kan vara med och tävla, säger Torbjörn Isacson på N360 till Dagens Media.

Pensionsmästarna består av två delar, Maratonmästaren och Årets Pensionsmästare. I Maratonmästaren vinner den som haft bäst avkastning sedan de började PPM-spara. För att bli Årets Pensionsmästare måste man dels vara bland de bästa långsiktiga spararna, dels lyckas bra under innevarande år.

– Tävlingen är annorlunda mot de som redan finns ute i och med att vi fokuserar just på långsiktigt sparande istället för kortsiktiga spekulationer. Vi hoppas att tävlingen ska få människor att bli medvetna om pensionssparande, säger Torbjörn Isacson.

Tävlingen startar den fjärde oktober och i prispotten finns presentkort.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

PPMGuldspaden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.