Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Toms Hardware köps av fransk jätte

Publicerad: 16 April 2007, 11:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

TG Publishing som bland annat äger Toms Hardware köps av franska ägargruppen Best of media. Ägarbytet innebär att svenska Toms Hardware breddar sin bevakning.


Toms Hardware är den ledande sajten för hårdvara i bland annat Sverige och USA och har en stark position i b2b-segmentet. Best of media är starka inom konsumentsegmentet, något som Toms Hardware ska använda för att bredda sin bevakning.

- Vi får tillgång till hela Best of medias nätverk och journalistiska produktion. De tar kompetens av oss i fråga om hårdvarutester, och vi kan använda oss av deras kompetens i fråga om mer konsumentinriktat material, som till exempel lcd-skärmar och mobiltelefoner för kontoret, säger Tom Xiong, vd för Toms Hardware i Sverige.

Innebär den nya inriktiningen någon förändring för annnonsörerna?

- Vi blir en bredare sajt med mer material för b2b-läsarna. Vi ska också lägga till fler konsumentinriktade produktkategorier för annonsörerna att annonsera under. Sedan stärker vi också vår position som global annonsplattform.

Globalt når de sammanslagna koncernerna sammanlagt 20 miljoner unika användare i veckan.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.