Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Tolv handplockade bygger ihop nät och papper på SvD

Publicerad: 12 Maj 2008, 09:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:49

Projektledaren Fredric Karén håller tillsammans med tolv handplockade medarbetare på att gifta samman papper och nät på Svenska Dagbladet.


- Vi ska framförallt se till att det bli ett bättre samarbete mellan pappers- och nättidningen, säger Fredric Karén.

Bland de tolv utvalda finns namn som Ola Billger, sportchef, Carina Stensson, utrikeschef, liksom cheferna för grafik och foto. I gruppen igår även journalister som Josef el Mahdi. Jonas Elgh, nyhetschef för digitala medier, är också med.

Medarbetare på Svenskan har fått instruktioner att nu är det nätet som gäller. Varje redaktion på tidningen ska lämna ifrån sig saker som är aktuella för dagen, från kulturredaktionen till debattsidan Brännpunkt. Det som det pratas om ska genast publiceras på nätet.

- Vi ska inte dubbelarbeta och inte upprepa oss. Omorganisationen ska göra nät- och papperstidningar bättre, äsger Fredric Karén.

Det blir även geografiska förändringar på tidningen. Nät- och pappersredaktionerna flyttar ihop. Som det är nu har så har nät- och pappersredaktionerna var sin ansvarige utgivare vilket har lett till olika beslut i bland annat namnpubliceringen på Englas mördare. En modell som kritiseras internt.

Fredric Karén vill inte avslöja vilka åtgärder han kommer att föreslå eller vad det kommer att kosta.

- Först ska jag presentera förändringar för medarbetarna på Svenska Dagbladet. Du är tidigt ute.

Så tillägger han:

- Vi hoppas att få jobba efter den nya modellen efter sommaren.

Tonchi Percan

linnea.kihlstrom@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.