Gå direkt till textinnehållet

Tobias Bringholm polisanmäld - tvingas avgå som TV4s programdirektör

TV4s programdirektör Tobias Bringholm är polisanmäld. Med omedelbar verkan lämnar han jobbet som programdirektör. Ett internt mejl som skickades klockan 20:57 på torsdagskvällen avslöjar de misstänkta bluffakturorna under hans tid på Metronome.

En utredning om allvarlig ekonomisk brottslighet pågår sedan två veckor tillbaka på Metronome, som äger Meter Film & Television. I centrum för misstankarna står TV4s programdirektör Tobias Bringholm, som fram till 2005 var vd för Metronome.

Dagens Media kunde under torsdagen avslöja att misstankarna handlar om att Metronome-chefer lyxrenoverat sina privata bostäder med bolagets pengar.

Efter Dagens Medias avslöjande har Tobias Bringholm polisanmälts.

Polisanmälan ledde till ett krismöte med TV4s vd Jan Scherman. Tobias Bringholm tvingas nu lämna tjänsten som programdirektör.

I ett internt mejl förklarar personaldirektören Anna Karin Runestad:

"Tobias Bringholm har i dag begärt att tills vidare få träda tillbaka som programdirektör. Skälet är att det i dag lämnats in en polisanmälan mot flera tidigare och nuvarande chefer i företaget Metronome. En av dem är TV4s programdirektör Tobias Bringholm".

Mejlet är undertecknat av Runestad och TV4s vd Jan Scherman. Mejlet avslöjar också att polisanmäla gäller "flera felaktiga fakturor av privat karaktär".

När Bringholm nu tvingas träda åt sidan kliver Peter Lindström och Göran Ellung in och delar på hans arbetsuppgifter.

Dagens Media har tidigare i dag även avslöjat att Metronomes vice vd, Lars Sundén, är avstängd från sin tjänst med anledning av den pågående granskningen av Schibstedbolaget Metronome.

Niclas Rislund

Publicerad 2007-02-15 19.58Uppdaterad 2015-12-06 17.11

Dela artikeln: