Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tittarna väljer Kanal 5s utomhuskampanj

Publicerad: 23 januari 2007, 09:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:12

Kanal 5s höstkampanj för Greys Anatomy gav Anna Nicole Smith-effekter. Affischer på läkarhunken Patrick Dempsey plockades ned över hela stan. Nu låter Kanal 5 tittarna rösta fram bildmaterialet till nästa utomhuskampanj för läkarserien.


På Kanal 5s hemsida finns olika reklambilder på Patrick Dempsey som besökarna kan rösta på. Det vinnande bidraget går upp i en utomhuskampanj till våren.

- Det är ett antal tusen som har röstat, säger Kanal 5s presschef, Per Lorentz och berättar vidare om hur idén till den här nya formen av reklamdemokrati uppstod.

- Kvinnorna här på Kanal 5 tyckte inte att det var underligt att affischerna plockades ned. Titta bara på hur han ser ut, sa de. Då tänkte vi, om han nu är så populär, varför skulle inte tittarna som följer showen få välja vilken bild av Patrick Dempsey som ska sitta uppe? Sedan finns det förstås snackispotential i det här.

Är det så klokt att låta tittarna välja? Finns inte risken att affischerna försvinner illa kvickt då?

- Vi hoppas inte det. Är det så att folk gillar den här affischen så mycket att de vill ha den så kan de kontakta oss så skickar vi en bild istället.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.