tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tito Beltran planerar "åtgärder" mot Aftonbladet

Publicerad: 3 september 2008, 07:14
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Aftonbladet hävdar i gårdagens tidning att Tito Beltran har könsherpes. "Fullständigt felaktiga uppgifter", säger Jenny Beltran, Tito Beltrans fru.


MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


NR

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se


HW

Henrik Widell


Viruset ska Tito Beltran ha överfört till en flicka som han, enligt åklagaren, förgripit sig på från augusti 2000 till maj 2002.

Cirka 90 procent av befolkningen bär på den mildare varianten av herpesviruset, HSV-1, som vanligtvis ger munsår. HSV-2-viruset ger könsherpes. Det har länge varit känt att Tito Beltran bär på HSV-1-viruset.

- Vi är förstås väldigt upprörda eftersom Aftonbladet trycker fullständigt felaktiga uppgifter, vilket vi också har påpekat för Aftonbladet flera gånger. Jag kan förstå att man inte har koll på alla medicinska uppgifter, men det ovanliga är att inte ha herpes, det är det som är avvikelsen, säger Jenny Beltran.

Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet säger:

- Vi hade en kontakt med paret Beltran igår så jag är medveten om deras inställning. Vi har gjort fel men har korrigerat det med en rättelse i dagens tidning.

Men Jenny och Tito Beltran nöjer sig inte med rättelsen utan överväger att vidta åtgärder mot Aftonbladet. I dag inleds rättegången mot Tito Beltran i hovrätten där han misstänks för övergrepp mot barn och våldtäkt.

- Vi ska fundera över vilka åtgärder vi ska ta gentemot Aftonbladet de närmaste dagarna. Nu har vi fullt fokus på rättegången som vi hoppas ska bli rättvis.

Jan Helin säger att Aftonbladet har gjort vad de kan i det här läget.

- Vi har gjort ett sakfel vilket är olyckligt men vi har infört en rättelse och korrigerat misstaget. Sedan står det var och en fritt att vidta vilka åtgärer man vill.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev