fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Till rätt pris skulle jag sälja mitt kala huvud"

Publicerad: 12 september 2008, 12:59
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Daniel Collin, vd för Mediaedge CIA, duckar inte för kreativa medieval."För rätt kund, och till rätt pris, skulle jag sälja mitt kala huvud som helsida", säger han.


EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Daniel Collin Air New Zeeland har väckt uppmärksamhet världen över med sin annorlunda kampanjidé. De söker 50 flintskalliga män som är villiga att upplåta sina huvudsvålar som annonsplats. De som ställer upp får motsvarande 4.500 kronor för besväret.

Budskapet som tillfälligt ska tatueras på bakhuvuden handlar om att Air New Zeeland genomför en offensiv för att korta sina köer till check-in-diskarna.

"Vilket sätt skulle vara bättre att kommunicera till våra kunder att Air New Zeeland ska göra något åt långa köer än att göra det via ett meddelande de kan läsa när de själva står i en kö", motiverar flygbolagets marknadschef Steve Bayliss tilltaget i ett pressmeddelande.

Dagens Media ringde upp Daniel Collin, vd för Mediaedge CIA, för att få en recension av det hudnära medievalet.

- Det är väl snarare en pr-idé än ett effektivt medieval. Och uppenbarligen har de lyckats väl eftersom de har fått redaktionell utrymme med detta, säger han och fortsätter:

- Jag tror att detta är en idé som har fötts av män som själva är tunnhåriga. Jag, som själv inte har så mycket hår, har skojat om det ett antal gånger, att jag ska sälja min flint som helsida.

Skulle du ställa upp med din huvudsvål för någon av era kunder?

- För rätt kund, och till rätt pris, skulle jag sälja mitt kala huvud som helsida.

Räcker 4.500 spänn?

- He he. Nej det skulle nog kosta betydligt mer än så.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev