Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Tidningsmakarna knockade OTW i match om simtidning

Publicerad: 10 Januari 2007, 08:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:13

Simförbundet väljer Tidningsmakarna som samarbetspartner när de ger ut sin nya medlemstidning. I konkurrens från tolv andra tidningsproducenter krävdes idéer som gick på djupet för att fånga simidrottarnas intresse.


- Tidningsmakarna har stor erfarenhet av den här typen av magasin. De var väl förberedda och hade ett förslag om innehållet som låg i linje med vad vi ville ha, säger Jan Olsson, generalsekreterare på Svenska Simförbundet.

Enligt Jan Olsson ligger utmaningen i att fånga intresset hos den unga målgruppen, som är mellan 8-16 år. Syftet är att stärka gemenskapskänslan hos de 110.000 medlemmarna, förstärka samarbetet med sponsorer och höja simidrottens status.

Tidningen, som inte har något officiellt namn, ersätter Simsport som varit nedlagd i fem år. Den ska komma ut fyra gånger per år och innehålla fördjupade texter om bland annat hälsa och kost, teknik och hur man kombinerar träning med studier. Bland annat har OS-medaljören Gunnar Larsson hjälpt till att forma tidningen.

Svenska Simförbundets förre tidningsproducent och tidigare presschef Per Matsson var med och slogs om uppdraget med Matsson Reklam och information, men förlorade mot Tidningsmakarna. Andra som var med i slutomgången var OTW, Dala Media och Forma Publishing Group.

Tidningen finansieras till viss del av en höjd medlemsavgift. Resten genom annonser. Grundupplagan ligger på drygt 15.000 exemplar och en helsida kostar omkring 25.000 kronor.

- Det första numret kommer i mars. Tidningen blir fräck, sportig och glassig, säger Maria Struck på Tidningsmakarna.

Karin Grahn-Wetter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.