Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Tidningen QX lanserar bilaga

Publicerad: 22 Juli 2002, 09:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

I oktober kommer första numret av bilagan som kommer att vara i magasinsform och ha ett unikt tema varje nummer. Bilagan kommer att distribueras tillsammans med papperstidningen.


- Att lansera en bilaga känns som en naturlig produktutveckling av tidningen QX. Det ska fortfarande kännas som samma tidning med vi skapar i och med det här en annan kommunikationsarena, säger Ulrika Lahne, produktutvecklare på QX Förlag.

Bilagan blir en fristående redaktionell del och annonser kommer att säljas med anknytning på det redaktionella temat. Första numret blir på temat resor, därefter bland annat inredning, motor, privatekonomi och kultur.

- Det är ett bra sätt att göra ett redaktionellt fokus. Vi vill inte ha en tutti-fruttibilaga som kvällstidningar som innehåller lite av allting, säger Ulrika Lahne.

Namnet på bilagan är ännu inte bestämt. Upplagan kommer liksom papperstidningen att ligga på drygt 31.000 exemplar. En helsida i bilagan kostar 25.500 kronor.

- Vi märker att det finns en växande skara läsare, annonsörer och samarbetspartners. Dels så märker vi att vår upplaga ökar och från annonsörssidan märker vi att det finns ett stort intresse och nyfikenhet, säger Ulrika Lahne.

QX målgrupp är en "gay- och gayvänlig läsekrets".

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.