Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Tidningen Folket designar om på egen hand

Publicerad: 2 Januari 2007, 11:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

Folket använde folk huset när de tog fram sin nya form, en blandning mellan berlinerformat och halvberliner i fyrfärgstryck. Nattchefen Peter Johansson och grafikern Gustav Lindberg ligger bakom formen som ska ge en rappare nyhetstidning.


Tidningens huvuddel är i halvberlinerformat medan sporten och kulturen är i berlinerformat.

- Berlinerformatet är en eftergift till annonsörerna som varit tveksamma till det mindre formatet. Vi hoppas att vi kan övertyga dem så att vi helt kan gå över till halvberliner, säger Katrin Säfström, chefredaktör på Folket.

Nya Folket rymmer också fler men kortare artiklar.

- Vi vill göra en rapp nyhetstidning som våra läsare hinner igenom vid frukostbordet. Men vi tappar inte de längre texterna, utan dem lägger vi i de tidningsdelar som fortfarande är i helberlinerformat.

Personalen på Folket sitter idag i telefonväkteri för att ta emot läsarnas synpunkter.

- Det är både ris och ros. Vissa är lyckliga över den lilla tidningen men är irriterade över att inte hela tidningen är i samma format. Sedan har vi flyttat opinion och ledare till en annan plats i tidningen vilket inte har uppskattats av alla.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.