Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Tidigare SEB-chef till Östersundsbyrå

Publicerad: 10 April 2007, 10:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:08

Den Östersundsbaserade kommunikationsbyrån Begripligt PR rekryterar SEBs gamla kommunikationsdirektör Ola Thorén som ny styrelseledamot och ytterligare en konsult från konkurrenten Burson-Marsteller.


Ola Thorén blir ny styrelseledamot i kommunikationsbyrån Begripligt PR. Han har tidigare jobbet som kommunikationsdirektör på SEB. Han har också jobbat på ABB och som presschef vid Vattenfall.

Var det svårt att övertala honom att ta plats i styrelsen?

- Nej, det handlade inte om något övertalningsarbete alls. Han är god vän till en av våra ägare och ingår sedan länge i vårt nätverk, säger Tina Fors tillförordnad vd och en av ägarna till Begriplig PR.

Samtidigt anställer byrån Elisabeth Hultquist-Hasselbom som pr-konsult. Hon kommer tidigare från Burson-Marsteller där hon varit seniorkonsult.

Begriplig PR har kontor i Östersund men under våren ska ett nytt kontor i Åre öppnas. Att inte finnas i Stockholm innebär vissa problem.

- Det är svårare att hitta kompetent personal som vill jobba utanför Stockholm.

Ungefär hälften av era kunder finns i Stockholm. Har ni planer på att öppna ett Stockholmskontor?

- Nej, inte inom den närmaste framtiden i alla fall.

Tänker ni rekrytera fler medarbetare nu?

- Vi vill växa så det är mycket möjligt.

Begriplig PR grundades 1990. Ungefär hälften av kunderna kommer från näringslivet, den andra hälften från organisationer och offentlig sektor. Bland kunderna finns till exempel Svenska Kraftnät och Svenskt Friluftsliv.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.