Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Tidigare Lunarstormchef startar Kia-konkurrent

Publicerad: 10 April 2008, 11:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Bjarne Otterdahl, som lämnade tjänsten som marknadschef för Lunarstorm i oktober förra året, lanserar SIS-Index, en konkurrent till etablerade Kia Index. Tjänsten är gratis och baseras på Google Analytics.


SIS står för Svensk Internetstatistik och sajten har i dag cirka 25 sajter registrerade. Mannen bakom initiativet, Bjarne Otterdahl tror att det antalet ska öka snabbt.

- Det här är relativt nystartat och vi har ännu inte varit ute och kommunicerat sajten. Jag tror att det finns ett stort intresse för den här tjänsten.

Ambitionen med SIS-Index är att vara ett Kia Index för mindre mindre sajter som inte har råd att ligga på Kias lista.

- Jag tror att det framöver kommer att finnas många guldkorn på SIS-Index som annonsörerna missar på Kia.

Tjänsten är gratis eftersom den baseras på gratisprogrammet Google Analytics för att mäta trafiken. Bjarne Otterdahl säger att programmet är minst lika exakt som de leverantörer som är godkända av Kia.

- Vi har sajter som är registrerade både hos oss och Kia och i en jämförelse ligger de gott och väl inom den felmarginal på 5 procent som Kia har som krav på sina leverantörer. Sedan skickas en rapport från Google Analytics direkt till oss så sajtägaren har ingen möjlighet att manipulera sina resultat.

En av de dubbelregistrerade sajterna är Kamrat.com som på SIS-Index har 134.568 unika besökare registrerade vecka 14. På Kia Index har samma sajt under samma period 133.043 unika användare.

- Ambitionen med SIS-Index är inte att konkurrera ut Kia Index utan att vara ett komplement. Vi är främst till för dem som inte har råd att vara på Kia Index men alla är välkomna hos oss och jag skulle ta emot Expressen och Aftonbladet med öppna armar.

Bjarne Otterdahl, som i dag jobbar som fristående konsult, säger att han har startat upp SIS-Index som ett sidoprojekt och att sajten inte genererar några pengar i dag.

- Jag ser det här som en tjänst till webbvärlden, men visst tar det fart och det blir möjligt att sälja annonser så gör vi det.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.