Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Thomas Jisander arbetar för svenskt tv-bolag

Publicerad: 13 April 2007, 13:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

Thomas Jisander, en av Trustorhärvans huvudpersoner, arbetar för ett svenskt tv-bolag, som just har tillförts 20 miljoner kronor i nytt kapital. Nästa vecka ska Thomas Jisander åka med det nya bolaget till den internationella tv-mässan i Cannes. Där väntar en stor lansering.


Thomas Jisander stod nyligen åtalad inför Stockholms tingsrätt för anstiftan till grov förskingring, alternativt trolöshet mot huvudman, samt grovt skattebrott.

Men åtalen ogillades eftersom rättens ordförande inte ansåg att Thomas Jisander kunde åtalas igen för det som han friades för under de uppmärksammade Trustor-rättegångarna 2001 och 2002.

Dagens Media kan nu berätta om Thomas Jisanders nya jobb för det svenska tv-bolaget RPC, Rush Push Cash Pictures and Interactivity.

Bolaget ska nästa vecka visa upp sig för världen under den stora internationella tv-mässan Mip TV i Cannes.

Enligt Mip TVs deltagarlista arbetar Thomas Jisander med inköp, finansiering och joint-venture för RPC.

- Thomas Jisander är anlitad för att öppna dörren i de Sydeuropeiska länder där han har bra kundkontakter. Han hjälper mig på utlandet för att se hur kapital flyter för att eventuellt kunna finansiera de länderna som kommer med frågan, säger RPVs nytillträdde vd Ove Ek.

Thomas Jisanders bror Patrick Jisander är en av två marknadschefer i bolaget. Den andra marknadschefen är Claes Isacsson.

Det Göteborgsbaserade bolaget RPC registrerades redan i december 2001, och skulle arbeta med filmproduktion. Under 2005 omsatte bolaget 1,7 miljoner kronor, och gjorde ett resultat på 18.000 kronor.

Men nu genomgår RPC kraftiga förändringar och står inför en stor expansion.

- Vi står för något som ingen har gjort tidigare, säger Ove Ek, som tidigare har jobbat med barn-tv på bland annat TV3.

RPC har arbetar med ett nytt interaktivt tv-format riktat till barn, där barnen ska kunna prata live med en animerad, tredimensionell programvärd. Konceptet bygger på interaktion via både webben, i mobilen och i traditionell tv.

RPC har nyligen - i ett första steg - tillförts 20 miljoner kronor av Animation Works, som äger de internationella rättigheterna till konceptet.

Thomas Jisander, som utvandrade till Italien i april 2004, är enligt Ove Ek inte delägare i PRC.

Skatteverket kräver Thomas Jisander på omkring 80 miljoner kronor. Men enligt kronfogden har Thomas Jisander inga tillgångar.

- Han bor i Italien och har i princip inga utmätningsbara tillgångar. Han arbetar där för ett företag som försöker lansera italienska produkter i Sverige, har kronofogde Lars Grimby sagt till TT.

Enligt Bolagsverket gick Lars Åke Norberg nyligen in som ledamot i RPCs styrelse. Lars Åke Norberg är vd för Smart Spinner Systems, ordförande i MMK Plastics, samt ledamot i Scancover och Adevus Teknik.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.