Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Thomas Hall lämnar TV8

Publicerad: 5 maj 2009, 08:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

Thomas Hall, programchef på TV8, lämnar sin tjänst och MTG för att bli projektledare för SVT:s Melodifestivalen. "Det har varit en kul tid på TV8 men det var dags att dra vidare", säger han till Dagensmedia.se.


Thomas Hall återvänder till SVT för att projektleda Melodifestivalen. En tjänst som han hade mellan åren 2003-2005.

- Jag har varit på TV8 i 3,5 år och det är en evighet i min värld. Det kändes som att det var dags för något nytt och då dök det här erbjudandet från SVT upp och jag tänkte att nygammalt fick duga, säger Thomas Hall.

Han säger att beslutet att att lämna TV8 var svårt att ta.

- Jag är väldigt stolt över vad vi åstadkommit under de här åren. När jag tillträdde hade vi en tittartidsandel på 0,14 procent, i dag ligger den på cirka 2 procent. I dag är TV8 en kanal som folk gillar att titta på och som de gillar att berätta för andra att de tittar på.

Anders Knave, programchef på MTG TV säger:

- Thomas jobb med TV8 talar sitt tydliga språk. Han är en duktig innehållsmänniska, en bra arbetsledare med en skarp hjärna så för vår del är det förstås tråkigt att han lämnar. Men ska man jobba med något projekt på SVT så är det väl Melodifestivalen. Det måste vara en härlig utmaning så vi har förståelse för hans beslut.

Thomas Hall slutar på TV8 i juni och tillträder på SVT i augusti. Det är ännu oklart vem som ersätter honom.

- Vi är uppe i den processen. Vi tittar både internt och externt. Det viktigaste är att vi hittar en person med kraft kan axla Thomas mantel. Det kan ta några veckor innan vi hittar den personen, säger Anders Knave.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.