Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

The Voice blir Rockklassiker

Publicerad: 4 maj 2009, 12:14
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

SBS slutar sända The Voice i Göteborg och Malmö. Frekvenserna tas över av Rockklassiker som samtidigt får nya jinglar och en uppdatering av musikinnehållet. <b>Hör de nya jinglarna på Dagensmedia.se.</b>


Innan årsskiftet var Rockklassiker en renodlad Stockholmskanal. Efter nyår fick kanalen sändning på sex marknader i samband med övertagandet av SRU:s frekvenser. Nu utökas sändningarna till Göteborg och Malmö genom att rockkanalen tar över The Voice frekvenser.

- Vi såg chansen att göra Sveriges tredje största nätverk. Ur annonsörernas perspektiv kompletterar Rockklassikers mer manliga publik i 25-44 år den lite mer kvinnliga vi har hos Mix Megapol, säger Håkan Morland, programchef för Rockklassiker.

I och med detta blir The Voice enbart en Stockholmskanal. Bytet ska dock inte påverka programtablåerna för The Voice. I samband med bytet, som sker vid midnatt, uppdateras Rockklassikers innehåll.

- Vi fräschar upp ljudbilden med ett nytt jingelpaket och en ny stationsröst. Samtidigt styr vi om musiken lite och adderar mer 90-talsrock. Istället för att 70- och 80-talsmusik är de viktigaste benen blir 80- och 90-talsrock de viktigaste, säger Håkan Morland.

SBS förändringar innebär att Rockklassiker blir Sveriges tredje största radionätverk, efter Rix FM och Mix Megapol. Med Göteborg och Malmö inräknat når kanalen nästan 50 procent av Sveriges befolkning.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.