Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Teracom-chef ger Pagrotsky stöd: "Talet var onödigt hårt"

Publicerad: 11 April 2008, 14:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Teracom arrangerade radiogalan som Leif Pagrotsky lämnade i vredesmod igår. Lennart Ivarsson, informationschef på Teracom, ger idag Leif Pagrotsky sitt stöd. "Jag har pratat med Leif ganska mycket efteråt", säger han.


Den förre kulturministern Leif Pagrotsky är mycket besviken över den attack som Christer Jungerryd, ordförande i Radioakademin, riktade mot honom under inledningen av seminariet Radiopuls igår.

- Som politiker är jag van vid att ta debatt, och som minister har man fått kritik varje dag hela året. Men nu blev jag inbjuden som gäst, där arrangören redan i välkomsthälsningen väljer att ta heder och ära av min person, sa Leif Pagrotsky till Dagens Media tidigare idag.

Teracom, som arrangerade Radiopuls i samarbete med Radioakademin, ger nu Leif Pagrotsky stöd.

- Jag tycker personligen att talet var onödigt hårt riktat mot personen Leif Pagrotsky, säger Lennart Ivarsson, och fortsätter:

- Utvecklingen av digitalradio kräver att branschen är enad, och den retorik som Christer använde inledningsvis tror jag inte för saken framåt. Vi ser hellre en annan typ av dialog och pratstunder.

Lennart Ivarsson har samtalat med Leif Pagrotsky om det som har hänt, men vill inte be om ursäkt för det hårda talet.

- Jag tycker att det var väldigt olyckligt att han blev så hårt attackerad, men det är inte jag eller Teracom som står bakom talet - utan det är Christer Jungeryd.

Staffan Rosell, vd på SBS Radio, var en av dem som fanns på plats igår när Christer Jungeryd attackerade Leif Pagrotsky.

- Hade Leif fortfarande varit en aktiv mediepolitiker eller minister tycker jag att den kritik som han fick är sådant som man får tåla. Men nu verkar det som om han själv har upplevt sig som en gäst i största allmänhet. Och där tror jag att den här missmatchen blev, säger Staffan Rosell.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.